Co-assistenten van het Erasmus

Helius MC is trots deel uit te maken van het academisch huisartsennetwerk van het Erasmus MC in Rotterdam, wat inhoudt dat wij regelmatig de toekomst van de geneeskunde in huis hebben in de vorm van co-assistenten.

Deze co-assistenten, die zich in de laatste fase van hun artsenopleiding bevinden, voeren onder begeleiding van onze huisartsen eigen spreekuren uit. Zij krijgen zo de kans om hun kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen, terwijl ze nauw samenwerken met de huisartsen die hun werkzaamheden superviseren.

Wat betekent dit voor u als patiënt?

Voor patiënten betekent dit dat zij toegang krijgen tot de beste zorg, zoals u dat van ons gewend bent. Het kan dus voorkomen dat een assistente voorstelt om een afspraak bij de co-assistent in te plannen, of dat een huisarts vraagt of de co-assistent mag meekijken tijdens uw consult.

Uiteraard respecteren wij volledig als patiënten de voorkeur geven om hun zorgvragen direct met hun eigen huisarts te bespreken. Uw comfort en vertrouwen staan bij ons altijd voorop, en we moedigen u aan uw voorkeuren vrijuit te delen.